2 porcijos
Trapučiams reikės:
1 pakelio ryžių popieriaus lapų suktinukams (spring rolls),
200 ml aliejaus (pvz., vynuogių kauliukų),
2–3 čiobrelio šakelių,
0,5 šaukštelio druskos.
Pagardui reikės:
2 avokadų (nuplautų),
1 agurko (nuplauto),
1 žaliosios citrinos sulčių,
1 šaukšto sukapotų petražolių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio druskos,
trupučio aitriosios paprikos.
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, įmeskite čiobrelio šakelę, įberkite druskos ir po vieną meskite į keturias dalis ar pusiau sulaužytus ryžių popieriaus lapus. Vos tik jie išsipūs ir susigarbanos, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio. Suskrudusią čiobrelio šakelę išgriebkite ir įmeskite naują.
Ruošdami pagardą dubenyje sutrinkite nuluptų avokadų minkštimą, nuluptą agurką ir petražoles. Į šią masę įmaišykite žaliosios citrinos sultis, aliejų, druską, aitriąją papriką ir ragaukite su trapučiais.