2 porcijos
Reikės:
2 kiaušinių,
6 šaukštų virtų pupelių,
2 agurkų (nuplautų),
2 šaukštų skrudintų saulėgrąžų,
6 vyšninių pomidorų (nuplautų),
saujos saulėgrąžų daigų (nuplautų),
2 salierų kotų (nuplautų),
1 šaukštelio juodgrūdžių sėklų,
druskos pagal skonį.
Užpilui reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių,
1 šaukštelio baltojo balzaminio acto,
1 šaukštelio skysto medaus.
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Agurkus supjaustykite išilgai juostelėmis arba kaip jums patogiau. Salierus supjaustykite griežinėliais. Pomidorus taip pat pasmulkinkite.
Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Daržoves sluoksniais sudėkite į stiklainius užberdami po truputį skrudintų saulėgrąžų ir druskos. Ant viršaus sudėkite saulėgrąžų daigus, kiaušinius. Šiuos apiberkite juodgrūdžių sėklomis. Salotas pagardinkite užpilu. Pirmiausia patiekalą valgome akimis, o skaidrus indo stiklas tai leidžia.