2–3 porcijos
Daržovėms reikės:
50 g kukurūzų miltų,
75 g kvietinių miltų,
žiupsnelio druskos,
250 ml gazuoto vandens,
500 g ridikėlių su lapais (nuplautų, nudžiovintų),
200 ml aliejaus (virti),
3–4 šviežio čiobrelio arba rozmarino šakelių.
Padažui reikės:
1 šaukšto sojų padažo,
1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių,
1 šaukštelio cukranendrių cukraus,
1 šaukšto saldaus aitriųjų paprikų padažo.
Norėdami pasigaminti tešlą, išsijokite į dubenį miltus, įberkite druskos, supilkite gazuotą vandenį ir išmaišykite.
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų, įmeskite vieną čiobrelio šakelę. Ridikėlius mirkykite tešloje, atsargiai dėkite po vieną į įkaitintą aliejų ir po maždaug1–1,5 min. kiaurasamčiu išgriebkite ant popierinio rankšluosčio – tešla turi būti išsipūtusi, traški ir rusva. Čiobrelio šakelę aliejuje retkarčiais pakeiskite nauja.
Visus padažui ruošti reikalingus produktus suplakite, juo pagardinkite paruoštas daržoves.