Tešlai reikės:
200 g kvietinių miltų,
120 g kukurūzų miltų,
1 šaukšto cukraus,
0,5 šaukštelio druskos,
200 g sviesto,
1 citrinos,
3 kiaušinių trynių,
2–3 šaukštų vandens.
Įdarui reikės:
500 ml sauso raudonojo vyno,
1 cinamono lazdelės,
0,5 šaukštelio kardamono sėklų,
170 g cukraus,
4–5 kriaušių (nuplautų),
200 g šilauogių ir aviečių.
Patiekiant reikės:
1 šaukštelio miltelinio cukraus,
8 šaukštų vanilinių ledų.
Pašalinkite kriaušių žievelę. Puode užvirinkite vyną su cinamono lazdele, kardamono sėklomis ir cukrumi. Sudėkite kriaušes ir virkite 15–20 min., keletą kartų jas apversdami. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite vyne kriaušes atvėsti (galima palikti ir per naktį).
Tešlai dubenyje sumaišykite abejus miltus, cukrų, druską, plonai nutarkuotą citrinos žievelę. Į mišinį sudėkite smulkiai sukapotą sviestą ir pirštais viską sutrinkite iki trupinių masės. Tada sudėkite trynius, supilkite vandenį ir viską suminkykite. Du trečdalius tešlos iškočiokite ir įklokite į 25 cm skersmens formą taip, kad padengtumėte jos dugną bei sieneles, ir padėkite į šaldytuvą 15 min.
Likusią tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iškočiokite iki 3–4 mm storio.
Kriaušes perpjaukite pusiau ir puseles sudėkite ratu ant tešlos formoje. Į tarpus tarp kriaušių suberkite vandeniu perlietas uogas. Ant viršaus užklokite iškočiotą likusią tešlą, kepinio kraštus užspauskite. Kur ne kur mediniu iešmeliu tešloje padarykite skylutes garams išeiti.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35–40 min. Iškeptą pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite su ledais.