16–18 vnt. pagaminti reikės:
10 kiaušinių baltymų,
žiupsnelio druskos,
300 g sviesto (ir dar trupučio formai patepti),
180 g maltų migdolų,
370 g miltelinio cukraus (ir trupučio kepiniams pabarstyti),
100 g miltų,
200 g aviečių.
Formelių dugną ir šonus patepkite trupučiu sviesto.
Kiaušinių baltymus su druska 1–2 min. plakite, kol šiek tiek suputos. Įmaišykite miltelinį cukrų, maltus migdolus, miltus ir ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite iki grietinės tirštumo tešlos. Supilkite ją į formos duobutes, užpildydami du trečdalius kiekvienos duobutės. Tada į tešlą kiekvienoje duobutėje susmeikite po 3–4 avietes.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min. Pyragaičius atvėsinkite formoje ir atsargiai ištraukite – jie labai purūs. Apibarstykite milteliniu cukrumi.