18–20 vnt. pagaminti reikės:
100 g sviesto (ištirpinto),
100 g cukraus,
100 g miltų (ir dar trupučio formai pabarstyti),
1 kiaušinio (trynį atskirkite nuo baltymo),
1 kiaušinio baltymo,
1 šaukšto skysto medaus,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
saujos šilauogių (nuplautų),
trupučio sviesto (formai patepti),
žiupsnelio druskos,
1 šaukšto miltelinio cukraus.
Dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų. Kitame dubenyje 1–2 min. plakite sviestą, trynį, medų ir vanilės ekstraktą. Šią masę įmaišykite į miltų ir cukraus mišinį.
Kiaušinių baltymus su druska išplakite iki standžių putų. Plaktuvu juos įmaišykite į tešlą, pabaigoje šaukštu įmaišykite šilauoges.
Patepkite pyragaičių formą sviestu, pabarstykite miltais, pripildykite jos duobeles tešla (palikdami vietos tešlai plėstis) ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol sutvirtės, – 10–12 min. Iškeptus pyragaičius išimkite iš formos, pabarstykite milteliniu cukrumi.