Madlenos su šilauogėmis


18–20 vnt. pagaminti reikės:

100 g sviesto (ištirpinto),

100 g cukraus,

100 g miltų (ir dar trupučio formai pabarstyti),

1 kiaušinio (trynį atskirkite nuo baltymo),

1 kiaušinio baltymo,

1 šaukšto skysto medaus,

1 šaukštelio vanilės ekstrakto,

saujos šilauogių (nuplautų),

trupučio sviesto (formai patepti),

žiupsnelio druskos,

1 šaukšto miltelinio cukraus.


Dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų. Kitame dubenyje 1–2 min. plakite sviestą, trynį, medų ir vanilės ekstraktą. Šią masę įmaišykite į miltų ir cukraus mišinį.


Kiaušinių baltymus su druska išplakite iki standžių putų. Plaktuvu juos įmaišykite į tešlą, pabaigoje šaukštu įmaišykite šilauoges.


Patepkite pyragaičių formą sviestu, pabarstykite miltais, pripildykite jos duobeles tešla (palikdami vietos tešlai plėstis) ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol sutvirtės, – 10–12 min. Iškeptus pyragaičius išimkite iš formos, pabarstykite milteliniu cukrumi.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis