Pagrindui reikės:
230 g trapių sausainių,
100 g graikinių riešutų,
120 g sviesto.
Sūrio sluoksniui reikės:
3 šaukštų želatinos,
150 ml vandens,
250 ml grietinėlės (35 proc.),
500 g maskarponės,
1 indelio saldaus sutirštinto pieno,
150 g uogų (šilauogių, aviečių).
Prikaistuvyje vandeniu užpilkite želatiną ir palikite brinkti.
Sausainius susmulkinkite iki trupinių masės.
Riešutus suberkite į keptuvę ir ant nesmarkios kaitros pakaitinkite, kol ims skleisti kvapą. Tada pasmulkinkite ir suberkite į dubenį prie sausainių trupinių.
Sviestą ištirpinkite, supilkite ant sutrupintų riešutų ir sausainių. Viską gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą (23 cm skersmens). Šaukštu šį sluoksnį paskleiskite ir prispauskite prie dugno. Padėkite į šaldytuvą.
Želatiną dubenėlyje pakaitinkite ant silpnos ugnies 4–5 min., kad visiškai ištirptų, bet neužvirinkite. Palikite atvėsti.
Dubenyje išplakite grietinėlę. Kitame dubenyje išmaišykite maskarponę ir sutirštintą pieną. Po to į masę įmaišykite išplaktą grietinėlę bei želatiną, galiausiai – vandeniu perlietas uogas. Šią masę supilkite ant sausainių ir riešutų formoje. Grąžinkite formą į šaldytuvą 4–5 val., kad tortas sustingtų.