8 porcijos
Reikės:
250 g miltų,
110 g cukraus,
žiupsnio druskos,
125 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 trynio,
2 didelių kriaušių (nuplatų),
2–3 šaukštų juodųjų serbentų uogienės.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Į juos įmaišykite mažais kubeliais sukapotą šaltą sviestą. Viską rankomis arba virtuviniu kombainu išmaišykite iki trupinių konsistencijos. Ant jų užpilkite išplaktus kiaušinį bei trynį ir viską suminkykite. Padėkite tešlą 1 val. į šaldytuvą.
¾ tešlos iškočiokite iki maždaug 1 cm storio ir įklokite į kepimo formą, padailinkite kraštus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks. Likusią tešlą taip pat iškočiokite, iš jos paruoškite juosteles ir taip pat padėkite į šaldytuvą.
Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Paskleiskite juos ant tešlos formoje, ant jų paskleiskite serbentų uogienę.
Iš tešlos juostelių suformuokite tinklelį ir uždėkite ant kepinio.
Kepkite 180–200 °C orkaitėje 35–40 min.