Avinžirnių humusas su daržovėmis

4 porcijos


Reikės:

400 g konservuotų avinžirnių (nusunktų);

80 ml alyvuogių aliejaus;

2 česnako skiltelių (nuluptų);

1 žaliosios citrinos (nuplautos);

3 šaukštų sezamų pastos – tahinio;

druskos pagal skonį;

8–10 ridikėlių (nuplautų);

1–2 agurkų (nuplautų);

duonos trapučių.


Avinžirnius kiaurasamtyje perplaukite po tekančiu vandeniu ir suberkite į elektrinį plaktuvą. Du šaukštus aliejaus pasilikite, kitą supilkite ant avinžirnių. Taip pat prie avinžirnių supilkite citrinos sultis, tahinį, įdėkite česnako skilteles, įberkite druskos pagal skonį. Viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Jeigu reikia, įpilkite 1–2 šaukštus vandens. Sudėkite humusą į dubenį, užpilkite likusiu aliejumi.


Agurkus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Taip pat supjaustykite ridikėlius. Patiekite juos su humusu ir mėgstama duona.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis