4 porcijos
Reikės:
800 g kiaulienos nugarinės su kaulu;
150–200 ml rabarbarų sirupo (arba sauso raudonojo vyno ir šaukšto medaus);
5 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
0,5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų;
2 šaukštelių grūstų kadagio uogų;
2 skiltelių česnako (nuluptų);
2 kininių kopūstų pak-choi (nuplautų);
80 g sviesto;
4–6 bulvių;
druskos pagal skonį.
Padažui reikės:
1 šaukšto miltų;
100 ml riebios grietinėlės;
100 ml baltojo vyno.
Kambario temperatūros mėsą nuplaukite, nusausinkite ir specialiu įrankiu arba šakute subadykite, kad geriau įsigertų marinatas. Įdėkite mėsą į dubenį ir užpilkite rabarbarų sirupu. Gerai juo įtrinkite mėsą. Dubenį uždenkite ir palikite šaltai 2 val.
Aliejų sumaišykite su raudonėliais, sutrintu česnaku, pipirais, kadagių uogomis ir šaukšteliu druskos. Įtrinkite šiuo mišiniu iš rabarbarų sirupo išimtą mėsą ir pašaukite į 220 °C orkaitę 25 min. (Rabarbarų sirupo neišpilkite – reikės.)
Bulves nuskuskite, nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir 25 min. virkite. Tada nusunkite.
Orkaitėje karštį sumažinkite iki 200 °C, supilkite į skardą likusį rabarbarų sirupą, uždenkite kepimo indą dangčiu arba folija ir kepkite dar 30 min. Retkarčiais kepsnį apliekite skysčiu, kuriame jis kepa. Tada prie kepsnio sudėkite bulves. Jas taip pat retkarčiais apliekite kepsnio sultimis. Kepkite dar 30 min.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite išilgai per pusę perpjautus kininius kopūstus, užberkite druskos ir ant smarkios ugnies kepkite, kol kopūstai ims skrusti.
Mėsą, bulves ir kininius kopūstus perkelkite į dubenį, uždenkite ir padėkite šiltai.
Ruošdami padažą, į indą, kuriame kepė mėsa, supilkite vyną, mentele pagrandykite prikepusias mėsos sultis ir viską supilkite į keptuvę, kur svieste kepė kininiai kopūstai. Keptuvę kaitinkite ant silpnos ugnies, suberkite miltus, supilkite grietinėlę ir viską maišykite, iki padažas sutirštės. Dabar jau laikas viską ragauti.