Dažniausiai šis ryžių valgis gaminamas su jūrų gėrybėmis, o labiau nuo jūros nutolusiuose regionuose jas pakeičia mėsa. Paelija gali būti ir vegetariška. Siūlau išmėginti šio populiaraus patiekalo variaciją – su jūrų gėrybėmis ir vištiena. Paelijai gaminti naudojamos specialios negilios keptuvės su dviem rankenomis.
Jums reikės:
2 vištų krūtinėlių be odos
500 g šviežių krevečių
500 g apvaliųjų ryžių
2 pomidorų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
150 g žaliųjų žirnelių
1 l vištienos sultinio
45 ml aliejaus
0,5 g šafranų
druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį
šviežių kalendrų arba petražolių bei citrinos papuošti
Gaminimas
Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais kubeliais. Krevetes nulupkite ir gerai išvalykite. Kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką ir pomidorus. Praplaukite ir pamerkite ryžius.
Ant ugnies padėkite paelijai gaminti skirtą specialią plokščiadugnę keptuvę, įpilkite aliejų. Kai jis įkais, sudėkite svogūną bei česnaką ir kepkite, kol suminkštės.
Sukrėskite į keptuvę supjaustytas vištų krūtinėles ir kepkite, kol gražiai apskrus. Tada supilkite vištienos sultinį. Kai šis pradės burbuliuoti, sudėkite pomidorus. Patroškinkite 5 minutes, o tada saujomis tolygiai suberkite pamirkytus ryžius.
Po 15 minučių į troškinį sudėkite krevetes, žirnelius, šafranus ir kitus prieskonius, įberkite druskos, pipirų. Viską patroškinkite dar apie 15 minučių – kol ryžiai sugers skystimą.
Nukelkite troškinį nuo ugnies ir palikite ramiai pastovėti maždaug 5 minutes. Tada papuoškite kalendromis, petražolėmis, citrina ir ragaukite