Karališkas varškės pyragas

Skanus pyragas, kuriame puikiai dera trapi tešla ir švelni ir minkšta varškė.

Reikės:


400 g varškės

1,5 st. cukraus

200 g sviesto

5 kiaušinių

400 g miltų

1 valg. šaukšto kepimo miltelių

1 arb. šaukštelio aliejaus


Gaminame


* Pasiruoškite 2 didelius indus.


* Į vieną įmušti kiaušinius. suberti 0,5 stiklinės cukraus, sudėti varškę ir viską išmaišyti mikseriu. Gaunama skysta masė.


* Į antrą indą sudėti kambario temperatūros sviestą, supilti kepimo miltelius, 1 stiklinę cukraus. Pamažu pilti miltus ir viską maišyti rankomis, kol nelips prie rankų. Gaunama smėlinė trapi tešla.


* Kepimo formą ištepti aliejumi ar iškloti kepimo popieriumi ir dugną bei kraštus padengti smėline tešla, dalį jos palikti paviršiui.


* Ant tešlos atsargiai išpilti varškės masę. Viršų pabarstyti likusios tešlos trupiniais.


* Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis