Reikės:
400 g varškės
1,5 st. cukraus
200 g sviesto
5 kiaušinių
400 g miltų
1 valg. šaukšto kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio aliejaus
Gaminame
* Pasiruoškite 2 didelius indus.
* Į vieną įmušti kiaušinius. suberti 0,5 stiklinės cukraus, sudėti varškę ir viską išmaišyti mikseriu. Gaunama skysta masė.
* Į antrą indą sudėti kambario temperatūros sviestą, supilti kepimo miltelius, 1 stiklinę cukraus. Pamažu pilti miltus ir viską maišyti rankomis, kol nelips prie rankų. Gaunama smėlinė trapi tešla.
* Kepimo formą ištepti aliejumi ar iškloti kepimo popieriumi ir dugną bei kraštus padengti smėline tešla, dalį jos palikti paviršiui.
* Ant tešlos atsargiai išpilti varškės masę. Viršų pabarstyti likusios tešlos trupiniais.
* Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Skanaus!