Migdoliniai sausainiai
15–18 vnt.
Reikės:
2 kiaušinių baltymų
žiupsnelio druskos
100 g cukraus
140 g džiovintų spanguolių
250 g migdolų miltų
saujelės migdolų
saujelės šviežių spanguolių (nuplautų)
* Kiaušinių baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Spanguoles labai smulkiai sukapokite ir dubenyje sumaišykite su migdolų miltais, tada įmaišykite baltymus.
* Šaltame vandenyje suvilgytais delnais formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Į kiekvieno kamuoliuko vidurį įspauskite po spanguolę arba migdolą.
* Kepkite 140–150 °C orkaitėje 25–30 min. Iškeptus sausainius palikite atvėsti ir sutvirtėti, tada nuimkite nuo popieriaus.
Sviestiniai sausainiai su cinamonu
Maždaug 20 vnt.
Reikės:
170 g sviesto (kambario temperatūros)
150 g cukraus
100 g cukranendrių cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
2 kiaušinių
300 g miltų
1 šaukšto krakmolo
2 šaukštelių kepimo miltelių
Sausainiams pabarstyti reikės:
2 šaukštų cukranendrių cukraus
1 šaukšto cinamono
* Sviestą išplakite su cukrumi, cukranendrių bei vaniliniu cukrumi ir druska iki purumo. Tada po vieną įplakite kiaušinius. Įmaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Paruoštą tešlą padėkite 2 val. į šaldytuvą.
* Delnais formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos pavoliokite cukranendrių cukraus bei cinamono mišinyje ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami tarp jų 3 cm tarpus. Kepkite 180 °C orkaitėje 12–14 min. Iškeptus sausainius palikite skardoje atvėsti ir sutvirtėti.