Naujųjų metų stalui: 3 neįprastų patiekalų receptai

Ar jau pamąstėte, kuo naujųjų metų vakarą vaišinsite šeimą ir svečius?

Pripažinkite – paprastai kasmet ruošiame įprastus mums patiekalus. Ir užsukę į svečius dažnai ant stalo aptinkame panašius. Kviečiame atnaujinti šventinį meniu patiekalais, kuriuos mums siūlo filmo „Beverli Hilsas 90210“ žvaigždė Tiffany Thiessen, kuri yra ne tik aktorė, bet ir kulinarinio šou „Vakarienė pas Tiffanie“ vedėja. Šie receptai puikiai tiks šventiniam stalui.



Tiffany Thiessen
Tiffany Thiessen
Vida Press



Šiltos špinatų salotos su grybais ir šonine



Shutterstock nuotr.



Reikės:


280 g šviežių špinatų

1/2 smulkiais žiedeliais pjaustyto vidutinio dydžio raudono svogūno

230 g plonai supjaustytų šampinjonų

170 g supjaustytos šoninės

60 g pakepintų kedro riešutų

1/4 st. raudono vyno acto

1 valg. š. medaus

2 valg. š. sviesto

1/2 arb. š. gijono garstyčių

šviežiai maltų juodųjų pipirų

druskos


Gaminame


* Dubenyje sumaišykite špinatus su svogūnais.

* Indelyje kaitinkite sviesto, kol atsiras putų. Suberkite grybus, druskos pagal skonį ir maišykite mediniu šaukštu, kol grybai ims trauktis – maždaug 2-3 minutes. Po to palikite grybus toliau kaitintis (nebemaišykite), kol iš jų išgaruos drėgmė ir jie įgaus auksinį-rusvą atspalvį, maždaug 5-7 minutes. Permaišykite grybus ir palikite juos dar 3-5 minutėms, kol neparuduos iš abiejų pusių. Kiaurasamčiu išgriebkite grybus ir suberkite ant špinatų lapų.

* Supjaustytą riekutėmis šoninę kepkite keptuvėje apie 10-15 minučių, kol gabalėliai taps tamsūs ir trapūs. Išimkite kiaurasamčiu ir padėkite atvėsti.

* Į nuo keptos šoninės likusius riebalus pilkite actą, medų, garstyčias ir kaitinkite, kol užvirs, išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį, o paskui šiuo šiltu padažu apliekite paruoštas špinatų, svogūnų ir grybų salotas. Įdėkite šoninės trapučių ir išmaišykite.


Su citrinomis ir rozmarinu kepta višta



Shutterstock nuotr.



Reikės:

2 viščiukų (maždaug po 1,4 kg kiekvienas)

4 valg. š. alyvuogių aliejaus

2 pakolio galvutes, supjaustytas 2,5 cm gabaliukais

3 citrinų, supjaustytų į 4 dalis

14-16 šviežaus rozmarino šakelių

jūros druskos


Gaminame


* Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Skardą ištepkite 1 šaukštu aliejaus. Išdėliokite pankolio gabalėlius vienu sluoksniu ir apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus.

* Abi vištas iš vidaus ištrinkite druska, į kiekvienos vidų įdėkite po 6 citrinos gabalėlius. Atsargiai kilstelėkite odelę ir po ja (kiekvienos vištos) tolygiai išdėliokite po 7-8 rozmarino šakeles.

* Vieną aliejaus šaukštą skirkite vištų odelės ištrynimui iš išorės.

* Suriškite kojas.

* Prieš šaunant į orkaitę apiberkite vištas druska ir dėkite į skardą ant pankolių krūtinėle į viršų. Kepkite apie valandą.


Morkų tortas



Shutterstock nuotr.



Reikės


Paplotėliams:


3 st. miltų

1 valg. š. kepimo miltelių

2 valg. š. sodos

2,5 st. rudojo cukraus

1,5 st. augalinio aliejaus

6 dideli kiaušiniai

4 st. tarkuotų morkų (apie 700 g)

konservuotų ananasų skardinės (500 ml) - supjaustytų gabalėliais ir paliktų nuvarvėti

1 st. kapotų pekano riešutų

2 arb. š. malto cinamono

1 valg. š. malto imbiero

2 arb. š. vanilės esencijos


Kremui:


450 g varškės kremo

220 g nesūdyto sviesto

2 st. cukraus pudros

3 v. š. apelsinų ekstrakto, 1 apelsino žievelių + kažkiek žievelių papuošimui


Gaminame


Tešla


* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu.

* Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir imbierą.

* Kitame inde cukrų išplakite su aliejumi, kol cukrus visiškai ištirps. Po vieną muškite kiaušinį, paskui pilkite vanilę, maišykite. Suberkite morkas, ananasus, riešutus ir viską gerai išmaišykite.

* Kepkite 3 palotėlius: supilkite į skardą trečdalį tešlos ir kepkite apie 40-50 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar iškepė. Palikite atvėsti.


Kremas


* Maišytuvu išplakite kremą, sviestą, cukraus pudrą, ekstraktą ir apelsino žievelę. Maišykite apie 2-3 minutes, kol masė taps minkšta ir puri.

* Gaminkite tortą: ant lėkštės dėkite atvėsusį paplotėlį, aptepkite kremu – panaudokite maždaug ketvirtadalį kremo masės. Ant viršaus dėkite antrąjį paplotėlį, tepkite kremu, tą patį darykite ir su trečiu. Torto viršų apibarstykite apelsino žievelėmis. Jei norite puošnesnio torto, konditeriniu švirkštu kremo papurškite ir ant šonų, paskui peilio galiuku išlyginkite.


Skanaus ir smagių Naujųjų metų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis