Ruošiame šventinį stalą – imbieriniai sausainiai

Kokios šv. Kalėdos be imbierinių sausainių!

Reikės:


200 g kvietinių miltų

1 kiaušinio

1 st. cukraus

1 arb. š. kepimo miltelių

100 g sviesto

2,5 arb. š. tarkuoto imbiero

1 arb. š. malto cinamono

5 vnt. gvazdikėlių

3 arb. š. medaus

1 arb. š. kardamono



Gaminame


* Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Suberti prieskonius.

* Kitame inde ištrinti sviestą su cukrumi. Įmušti kiaušinį, supilti šiek tiek pašildytą medų.

* Į sviesto masę supilti miltus ir gerai išmaišyti. Tešla įgaus rusvą atspalvį.

* Tešlą dedame į šaldytuvą ir paliekame 1,5-2 valandoms.

* Iš šaldytuvo išimtą tešlą kočiojame plonai ir spaudžiame norimas figūrėles.

* Skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jo guldome sausainius. Pašauname į iki 180 laispnių įkaitintą orkaitę, tačiau kepame vos 5-7 minutes, kad nesudegtų. Ištraukti, kai tik viršus ima ruduoti.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis