Reikės:
200 g kvietinių miltų
1 kiaušinio
1 st. cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
100 g sviesto
2,5 arb. š. tarkuoto imbiero
1 arb. š. malto cinamono
5 vnt. gvazdikėlių
3 arb. š. medaus
1 arb. š. kardamono
Gaminame
* Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Suberti prieskonius.
* Kitame inde ištrinti sviestą su cukrumi. Įmušti kiaušinį, supilti šiek tiek pašildytą medų.
* Į sviesto masę supilti miltus ir gerai išmaišyti. Tešla įgaus rusvą atspalvį.
* Tešlą dedame į šaldytuvą ir paliekame 1,5-2 valandoms.
* Iš šaldytuvo išimtą tešlą kočiojame plonai ir spaudžiame norimas figūrėles.
* Skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jo guldome sausainius. Pašauname į iki 180 laispnių įkaitintą orkaitę, tačiau kepame vos 5-7 minutes, kad nesudegtų. Ištraukti, kai tik viršus ima ruduoti.