Iškepę pyragą paruoškite kavos ar kvapnios arbatos, uždekite žvakę, pasiimkite pledus ir mėgaukitės... O šį receptą – įsitikinsite patys – verta išsisaugoti!
Gamindami pagal šį receptą suprasite, kad naminius skanumynus galima paruošti greitai ir be ypatingų pastangų.
Trukmė - 45 minutės
Tešlai reikės:
1 st. cukraus
1 st. miltų
200 g sviesto
4 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
6 persikų
4 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
Gaminame
* Persikus nulupame ir supjaustome gabaliukais, sudedame į puodą, apiberiame cukrumi, užbarstome vaniliniu cukrumi ir pakaitiname ant silpnos ugnies. Karamelizuoti vaisiai turi būti minkšti, bet išlaikyti formą ir nebirti.
* Karamelizuotus persikus „suguldome“ kepimui paruoštos skardos apačioje ir užpilame sirupu, kuris susidarė juos karamelizuojant.
* Tešlai giliame inde ištriname sviestą su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir kruopščiai išmaišome iki vientisos masės. Čia pat supilame ir persijotus miltus, kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišome.
* Supilame tešlą ant persikų. Skardą dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30-40 minučių.
* Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Atsargiai išverčiame ant lėkštės, papuošiame apiberdami cukraus pudra, mėtos lapeliais.
Skanaus!