Puikus užkandis, užsukus netikėtiems svečiams: tortilija su kalakutiena ir kopūstais

Kartu su televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėju Gian Luca Demarco nukeliaukite į Meksiką, kur linksmasis šefas gamins tortiliją su kalakutiena ir troškintais kopūstais



Jums reikės:


  • Pakuotės tortilijų (6-8 vnt)
  • 1 kalakuto krūtinėlės
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 1,5 raudonojo svogūno
  • 0,5 kg kopūsto
  • 3 kiaušinių
  • 200 g maltų džiuvėsėlių
  • 4 šaukštų majonezo
  • Saulėgrąžų aliejaus gruzdinimui
  • Balto balzaminio acto
  • Balzaminio acto
  • Druskos
  • Pipirų
  • "Persilade" prieskonių
  • 2 šaukštelių rūkytos paprikos


Kalakuto krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais. Kalakuto krūtinėlės juosteles apvoliokite kiaušinio plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose. Įkaitinkite puodą ar aukštą keptuvę su aliejumi ir gruzdinkite apvoliotas juosteles, kol apskrus.


Kopūstą susmulkinkite juostelėmis. Kepkite ant nedidelės kaitros, kol suminkštės. Kepdami pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu balto balzaminio acto.


Papriką supjaustykite lazdelėmis ir dėkite kepti kartu su kopūstais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir taip pat dėkite kepti kartu. Pagardinkite rūkytų paprikų milteliais ir šlakeliu balzaminio acto.


Majonezą sumaišykite su smulkinta svogūno pusele. Tortiliją ištepkite majonezu, dėkite kepintas daržoves ir kelis gabaliukus kalakutienos. Susukite ir apkepkite keptuvėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis