6 porcijos
Reikės:
5 kiaušinių
1 kg virtų bulvių
1 šaukšto ištirpinto sviesto
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
4 šaukštų miltų
200–300 g obuolių skiltelių
300–400 ml aliejaus (virti)
200 g maltų džiūvėsėlių
Dviejų kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Šiltas bulves su druska, cukrumi ir sviestu sugrūskite iki vientisos košės, įmaišykite du trynius, miltus, kepimo miltelius, rupiai sutarkuotus obuolius, galiausiai – baltymus.
Šaltame vandenyje pamirkytais delnais formuokite kamuoliukus (neišsigąskite, tešla lips prie delnų). Iš pradžių juos pavoliokite džiūvėsėliuose, paskui – likusių 3 kiaušinių plakinyje ir vėl – džiūvėsėliuose. Virkite po kelis įkaitintame aliejuje ant kiek didesnės nei vidutinė kaitros. Kai ims rusvėti, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio. Skanūs ir karšti, ir šalti.