Iš kartos į kartą perduodamas obuolių pyrago receptas

Tegul namai pakvimpa vanile ir obuoliais... Šis obuolių pyragas, kurio receptas paimtas iš senųjų žurnalo „Moteris“ archyvų, bus tikra stalo puošmena.

5–7 porcijos

 

Reikės:

3 kiaušinių

0,5 šaukštelio druskos

180 g cukranendrių cukraus

1 šaukštelio vanilės ekstrakto

130 g miltų

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

0,5 šaukštelio cinamono

12–15 nedidelių obuolių (nuplautų)

1 šaukšto miltelinio cukraus

 

Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standumo, įmaišykite vanilės ekstraktą, įsijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm skardą. Įspauskite į tešlą obuolius. Pašaukite skardą į 160–180 °C orkaitę ir kepkite 45–50 min. Iškeptą pyragą palikite skardoje atvėsti ir sutvirtėti, tada pabarstykite milteliniu cukrumi.

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis