6–8 porcijos
Tešlai reikės:
4 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 g cukranendrių cukraus
160 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto miltelinio cukraus
Įdarui reikės:
400 g pusriebės varškės arba rikotos
300 ml plakamosios grietinėlės
5 šaukštų cukraus
saujos uogų (nuplautų)
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą (30 x 25 cm). Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 15 min.
Iškeptą lakštą su popieriumi perkelkite ant stalo, užklokite drobele ir suvyniokite lyg vyniotinį. Taip suvyniotą padėkite siūle žemyn ir palikite atvėsti. Tada atsargiai išvyniokite, nuimkite drobelę ir popierių. Nesistenkite lakšto ištiesinti.
Įdaras. Varškę ir 3 ar 4 šaukštus grietinėlės sutrinkite iki vientisos masės. Likusią grietinėlę išplakite su cukrumi iki purumo ir sumaišykite su varške. Šią masę tolygiai užtepkite ant iškepto lakšto, suberkite uogas ir lakštą vėl suvyniokite į vyniotinį. Jį padėkite ant lentelės (siūle žemyn) ir maždaug 3 val. palaikykite šaldytuve. Prieš patiekdami vyniotinį apiberkite milteliniu cukrumi.