10–12 vnt.
600 g maltos mėsos arba 300 varškės ir 300 g fetos
saujelės sukapotų žalumynų – petražolių, čiobrelių
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
350 ml kefyro
500 g miltų
600 ml aliejaus (virti)
Įdaras. Mėsą arba varškę su feta išmaišykite su žalumynais, druska ir pipirais. Kefyrą, miltus, truputį druskos išmaišykite, gerai suminkykite. Tešlą plonai iškočiokite iki maždaug 3 mm storio. Ant jos uždėkite dubenėlį ir peiliu apipjaukite aplink. Ant vienos gauto apskritimo pusės dėkite šaukštą ar du (nelygu, koks išpjautas apskritimas) įdaro, kita tešlos apskritimo puse jį užklokite ir užsandarinkite. Taip paruoštus čeburekus dėkite po kelis į gilioje keptuvėje, puode ar gruzdintuvėje įkaitintą aliejų. Kai viena čebureko pusė apskrus, apverskite jį. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir netrukus ragaukite.