Čeburekų receptas iš auksinių „Moters“ archyvų

(2)

Kaip prieš trisdešimt, penkiasdešimt ar daugiau metų receptai rasdavo kelią į „Moters“ puslapius? Galbūt redakcijos moterys pasidalydavo savo, savo mamų, draugių išbandytais iš savų auksinių archyvų – užrašų, papildytų žurnalų iškarpomis ar plėšomų kalendorių lapeliais? Vienas tokių iš lūpų į lūpas, iš virtuvės į virtuvę keliaujančių receptų – visai šeimai patiksiantys čeburekai.

10–12 vnt.

 

600 g maltos mėsos arba 300 varškės ir 300 g fetos

saujelės sukapotų žalumynų – petražolių, čiobrelių

druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

350 ml kefyro

500 g miltų

600 ml aliejaus (virti)

 

Įdaras. Mėsą arba varškę su feta išmaišykite su žalumynais, druska ir pipirais. Kefyrą, miltus, truputį druskos išmaišykite, gerai suminkykite. Tešlą plonai iškočiokite iki maždaug 3 mm storio. Ant jos uždėkite dubenėlį ir peiliu apipjaukite aplink. Ant vienos gauto apskritimo pusės dėkite šaukštą ar du (nelygu, koks išpjautas apskritimas) įdaro, kita tešlos apskritimo puse jį užklokite ir užsandarinkite. Taip paruoštus čeburekus dėkite po kelis į gilioje keptuvėje, puode ar gruzdintuvėje įkaitintą aliejų. Kai viena čebureko pusė apskrus, apverskite jį. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir netrukus ragaukite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis