Gerumo dienos proga „Fresh Post“ salotų baras ir BBQ šefas V. Blauzdavičius kvietė ypatingiems pietums

Lapkričio 13 d., trečiadienį, prie Vilniuje esančio salotų baro „Fresh Post“ kvepėjo dūmais – Tarptautinės gerumo dienos proga visi norintys buvo kviečiami ragauti gardžių grilio patiekalų.

Gatvės praeiviai, restorano svečiai ir netoliese esančių ofisų darbuotojai mėgavosi ne tik pasirodžiusiais vėlyvo rudens saulės spinduliais, bet ir šviežiu ant griliaus ruoštu maistu. BBQ profesionalas, „Viking The Chef" ambasadorius, šefas Vylius Blauzdavičius kvietė visus susirinkusius vaišintis šonkauliais, pagardintais keptomis bulvytėmis ir puikaus skonio skonio šviežiomis „Fresh Post“ salotomis.


Siekė skleisti gerą emociją


Anot „Fresh Post“ įkūrėjos ir vadovės Ingos Tribuišienės, idėja organizuoti tokį renginį kilo norint vilniečiams padėti atitrūkti nuo darbų gausos. „Pastebėjome, kad daugelis vilniečių nuolatos skuba, per darbus nespėja pavalgyti, pasimėgauti dienos pietumis ir maisto skoniu. Pasikalbėjome su šefu V. Blauzdavičiumi ir nusprendėme pakelti miestiečiams nuotaiką iškepdami jiems gardžių patiekalų pačioje miesto širdyje dienos pietų metu“, – pasakojo Inga.



Inga Tribuišienė
Inga Tribuišienė
ELTA / D. Labučio nuotr.



Renginio data sutapo su ypatinga proga – lapkričio 13 d. švenčiama Tarptautinė gerumo diena, kurios metu žmonės raginami būti vienas kitam atlaidesni, nuoširdesni, skleisti gerą emociją. Tokią pačią idėją brandino ir renginio organizatoriai – rengiant grilio popietę buvo siekiama, kad visi pasijustų laimingesni, geriau nusiteikę. Renginio vietoje net buvo ištiestas puošnus raudonas kilimas tam, jog susirinkusieji jaustųsi ypatingi, pakylėti.



V. Blauzdavičius ir Gitana Markovičienė, ELTA ir UAB „GM žurnalų leidybos grupė“ direktorė
V. Blauzdavičius ir Gitana Markovičienė, ELTA ir UAB „GM žurnalų leidybos grupė“ direktorė
ELTA / D. Labučio nuotr.



Grilio patiekalai – ir miesto širdyje


Grilio patiekalais susirinkusiuosius vaišinęs šefas V. Blauzdavičius teigė renginio metu pateikęs savo firminį patiekalą – gardžius šonkaulius su prieskonių mišiniu, kurio sudėtyje yra kavos, bei „chipotle“ padažu.


„Visuomet troškau suorganizuoti su maisto gamyba susijusį renginį, kai vilniečiai viduryje miesto galėtų mėgautis šviežiais grilio patiekalais. Malkų kaitra, dūmų aromatas ir gardūs grilio patiekalai – kodėl tuo negalima pasimėgauti per pietų pertrauką?“ – klausė šefas.



ELTA / D. Labučio nuotr.



Anot Vyliaus, įsivyravęs stereotipas, kad grilio patiekalus galima gaminti tik toli nuo miesto, gamtos apsuptyje, yra atgyvena. Maisto gamybos principas, anot šefo, visur yra vienodas, todėl nesvarbu, kur bus kepami grilio patiekalai, skonis visuomet išliks vienodas.


„Maisto gamyba ant griliaus išskirtinė tuo, kad gaminant maistą šiuo būdu galima išgauti daugybę puikių skonių. Tai suteikia galimybę eksperimentuoti, tačiau eksperimentai reikalauja laiko. Aš pats atidžiai prižiūriu kepimo procesą, įsigilinu į mėsos kepimo ypatybes, testuoju skonius", – apie grilio patiekalų ruošimo niuansus pasakojo šefas.



ELTA / D. Labučio nuotr.



V. Blauzdavičius džiaugėsi, kad paragauti grilio patiekalų susirinko toks gausus būrys norinčių. Tai, anot jo, rodo, kad į dienos pietus galima pažvelgti originaliau, taip pat skirti daugiau laiko pietų pertraukai ir didesnį dėmesį maisto kokybei.


Išsiskiria ypatinga pakuote


Idėja dienos pietums patiekti grilio patiekalus renginio organizatoriams kilo dėl to, kad buvo norima išbandyti ką nors išskirtinio. Salotų baras „Fresh Post“ iš kitų Lietuvoje esančių salotų barų išsiskiria unikalia pakuote, kurioje pateikiamas maistas. Ši pakuotė yra panaši į pašto siuntinį, tačiau transformuojasi į maisto lėkštę.Tai leidžia atsipalaidavus mėgautis maistu tiek per pietų pertrauką ofise, tiek ant pievutės parke ar pačiame salotų bare. Ši pakuotė išsiskleidžia kaip gėlės žiedas – tokiu pat atidarymo principu paremta ir ekologiška, tvari, iš kartono pagaminta salotų pakuotė. Nors pakuotėse įprastai talpinamos salotos, renginio metu organizatoriai pakuotėje pateikė šonkaulius, o prie jų – ir traškias „Fresh Post“ salotas. Kadangi renginys susilaukė pasisekimo, renginio organizatoriai neatmetė galimybės, kad panašūs bus organizuojami ir toliau.


Apie „Fresh Post“. Šviežias maistas ten, kur esate. „Fresh Post“ formuoja sveiko greitojo maisto kultūrą Lietuvoje. Moderni pakuotė, 17 salotų rūšių ir aštuonių žaliųjų kokteilių deriniai. Daugiau informacijos: www.freshpost.lt




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis