3 desertai iš daržovių – nustebinkite artimuosius

Ne tik vasara, bet ir atėjęs ruduo dovanoja ypač gausų šviežių ir spalvingų daržovių derlių.

Nors daržoves nuo seno esame įpratę naudoti kaip ingredientą prie mėsos, žuvies ir kitų sotesnių patiekalų, tačiau jas panaudoti galima kur kas originaliau – desertuose. Morkų pyragas, moliūgų sausainiai ar drėgnas šokoladinis burokėlių „brownie“ – tik vieni iš nedaugelio daržovių desertų, kuriuos galima pasigaminti namuose ir atrasti daržo ar sodo gėrybių skonį iš naujo.



Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus



Šokoladinis avokadų pyragas
Šokoladinis avokadų pyragas
Shutterstock nuotr.



Reikės:


  • 2 vnt. avokadų;
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 150 g miltų;
  • 50 g sviesto;
  • 4 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 valg. šaukšt. kakavos;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.


Gaminimas:


Ištirpinkite sviestą, o avokadų minkštimą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Tuomet ištirpintą sviestą išplakite su kiaušiniais, vanilės ekstraktu, medumi ir trintais avokadais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, o į avokadų masę suberkite miltų mišinį, kakavą ir viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite gautą masę. Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie pusvalandį. Skanaus!


Šokoladinis burokėlių pyragas


Šokoladinis burokėlių pyragas
Šokoladinis burokėlių pyragas
K. Pišniukaitės nuotr.


Reikės:


  • 300 g viso grūdo avižų miltų;
  • 50 g kakavos miltelių;
  • ¼ arbat. šaukšt. druskos;
  • 200 g juodojo šokolado;
  • 100 g kokosų aliejaus;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 arbat . šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 200 g datulių pastos;
  • 1 vidutinio dydžio smulkiai tarkuoto burokėlio.


Gaminimas:


Cukrų su kiaušiniais bei vanilės ekstraktu išplakite iki putų. Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą su kokosų aliejumi. Tuomet kitame dubenyje sumaišykite likusius ingredientus – miltus, kakavą ir druską. Galiausiai viską sudėkite į vieną dubenį ir išmaišykite. Pabaigoje sudėkite tarkuotą burokėlį ir dar kartą viską išmaišykite. Tuomet kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite gautą tešlą. Burokėlių pyragą su šokoladu kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškepus pyragą, ištraukite jį iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Skanaus!


Moliūgų sausainiai-keksiukai



Moliūgų sausainiai-keksiukai
Moliūgų sausainiai-keksiukai
Shutterstock nuotr.



Reikės:


  • 300 g moliūgo;
  • 150 g cukraus;
  • 4 valg . šaukšt. aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • 50 g varškės;
  • 350 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.


Gaminimas:


Moliūgą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Dėkite į verdantį vandenį ir trumpai pavirkite, o jam išvirus – sutrinkite jį trintuvėje. Tuomet atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir ten pat sudėkite varškę, moliūgo tyrę ir prieskonius. Papildomai sausainių masę galite pagardinti vaniliniu cukrumi, cinamonu ar kardamonu. Tuomet sudėkite miltus ir kepimo miltelius ir pradėkite minkyti tešlą. Jeigu tešla gavosi kieta – iškočiokite ją ir sausainius išspauskite formelėmis, o jei tešla minkšta – šlapiu arbatiniu šaukšteliu išdėliokite tešlos kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba dėkite į keksiukų formeles. Moliūgų sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių. Iškepusiems sausainiams leiskite šiek tiek atvėsti. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis