Patarimai, pastebėjimai. Iš bėdos galima naudoti ir paprastą jogurtą (kartais panaudoju), bet pastebėjau, kad tuomet blynai nesigauna tokie skanūs ir „pasipūtę“. Todėl rekomenduoju naudoti būtent graikišką jogurtą.
Miltus naudoju kepiniams jau sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Jei naudosite paprastus, reikės įdėti šių kildinimo elementų, kitaip blynai nekils.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau daugybę kartų.
Ingredientai
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai daržovių aliejaus (saulėgrąžų ar kt.)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 puodelis (250 ml) graikiško jogurto
3/4 puodelis (180 ml) miltų kepiniams
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, aliejų, vanilę ir jogurtą.
- Berkite miltus, užmaišykite tešlą.
- Blynus kepkite su aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol paruduos.