Reikės:
500 g kietų prinokusių pomidorų
600 g raudonų, geltonų ir žalių saldžiųjų paprikų
1 svogūno
2 didelių žalių aitriųjų paprikų (be sėklų)
1 susmulkintos česnako skiltelės
45 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
30 ml raudonojo vyno acto
1 šaukštelio labai smulkaus cukraus
2 šaukštų susmulkintų šviežių petražolių
1,5 šaukštelio druskos
Gaminame
* Kiekvieno pomidoro apačioje įpjauti kryželį. Pomidorus sudėti į karščiui atsparų indą. Užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 30 sekundžių. Pomidorus nusausinti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis ir šaukšteliu išimti sėklas.
* Pomidorų minkštimą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti sluoksniais į sietelį, uždėtą ant indo. Ant kiekvieno minkštimo sluoksnio užberti druskos. Palikti bent 20 minučių, kad apdžiūtų.
* Tuo metu saldžiąsias paprikas ir svogūną supjaustyti nedideliais gabalėliais, aitriąsias paprikas – juostelėmis. Aitriųjų paprikų vidų išgremžti. Paprikas ir svogūnus sudėti į puodą, supilti pomidorų minkštimą, alyvuogių aliejų, actą, suberti česnaką, cukrų ir petražoles. Mišinį užvirti ir virti ant mažos kaitros dar 5 minutes. Verdant pamaišyti.
* Jeigu padažą ketinama suvartoti greitai, jį reikia supilti į šiltus, sterilius stiklainius ir užsukti sterilizuotais dangteliais. Laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2–3 dienas. Taip pat padažą galima supilti į šalčiui atsparius indus ir šaldyti šaldiklyje 2 mėnesius. Tinka prie mėsos patiekalų.
Daugiau receptų ir naudingų konservavimo patarimų, rasite knygoje „Konservavimas“, www.virtuvesknyga.lt