Karštai dienai – 3 šaltų sriubų receptai

Vasaros metu, esant šiltam orui, norisi ne tik dažnai atsigaivinti, bet ir skaniai, tačiau lengvai pavalgyti.

„Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi netradiciniais šaltų sriubų receptais, kurie karštą vasaros dieną ne tik padės atsigaivinti, bet ir leis pasijusti sočiam.


Morkų sriuba su imbieru ir ciberžole



Shutterstock nuotr.



Reikės:


2 valgomųjų šaukštų kokosų aliejaus,

2-3 mažų susmulkintų svogūnų,

1-2 skiltelių česnako,

apie 2,50 cm ilgio nulupto bei sutarkuoto imbiero,

žiupsnelio raudonųjų pipirų,

druskos ir cinamono,

700 gramų morkų,

šaukštelio maltos ciberžolės,

4 stiklinių vandens,

¼ stiklinės kokosų pieno bei petražolių.


Paruošimas: pakaitinkite kokosų aliejų vidutinio dydžio keptuvėje. Sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą bei pipirus ir 1-2 minutes kepkite. Sudėkite smulkiai supjaustytas morkas, pipirus, cinamoną, ciberžolę ir kepkite dar 1-2 papildomas minutes. Supilkite vandenį ir užvirkite.


Sumažinę ugnį virkite apie 25-30 minučių tol, kol morkos suminkštės. Supilkite sriubą į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Padėkite sriubą į šaldytuvą ir šaldykite apie 3-4 valandas. Patiekiant sriubą, papuoškite ją apšlakstydami kokosų pienu, petražolėmis bei žiupsneliu druskos ir pipirų.


Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu



Shutterstock nuotr.



Reikės:

2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus,

pusės smulkiai supjaustyto svogūno,

keleto gabalėlių marinuotos chalapos paprikos,

2 česnako skiltelių,

valgomojo šaukšto šviežių mėtų lapų,

3 nuluptų bei į aštuonias dalis supjaustytų avokadų,

žiupsnelio druskos bei pipirų,

2 su puse stiklinės daržovių sultinio,

1/3 stiklinės kokosų pieno.


Paruošimas: įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame pakepinkite svogūną bei chalapos papriką apie 7-10 minučių, sudėkite česnaką ir kepkite dar 2 minutes, įmaišykite mėtos lapelius. Avokadus su 1,5 stiklinės daržovių sultinio sudėkite į trintuvą ir gerai susmulkinkite.


Supilkite likusį daržovių sultinį bei česnakų mišinį, trinkite tol, kol taps vientisa mase. Supilkite sriubą į dubenį ir maišant įpilkite kokosų pieną. Uždenkite sriubą ir laikykite šaldytuve apie 1 valandą.


Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu



Shutterstock nuotr.



Reikės:

2 mažų melionų,

4 vytinto kumpio griežinėlių,

4 arbatinių šaukštelių grietinės,

citrinos sulčių,

žiupsnelio druskos ir pipirų bei alyvuogių aliejaus.


Paruošimas: melionus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. „Nesvarbu, kokios rūšies melioną išsirinksite – dauguma melionų pasižymi panašiu skoniu ir tekstūra“, – sako maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.


Meliono gabalėlius sudėkite į trintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės. Trintą melionų masę pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų bei citrinos sultimis.


Vytintą kumpį pakepinkite keptuvėje tol, kol jis taps traškus. Melionų tyrę supilkite į dubenėlius, pagardinkite šaukšteliu grietinės, sutrupinkite kepintą vytintą kumpį, pabarstykite pipirais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis