Gardus ir trapus riestainis iš vaikystės

Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.

Šiandien tradiciškas trapus lietuviškas riestainis. Kažkodėl vaikystėje aš jų nemėgau, o dabar taip skanu! 

Riestainiai trapūs, bet nėra 'siaubingai' kieti. Ne per saldūs, pats tas. Paprastas, greitas ir geras receptas. 


Patarimai, pastebėjimai. Pagal receptą reiktų dėti margariną, aš dėjau labai minkštą sviestą. Gavosi gana minkšta tešla, bet riestainius suformuoti pavyko. Papildomai miltų pridėti nesinorėjo. Tik beminkant truputį pabarsčiau ant stalo. 

Gaunasi 10 vidutinių riestainių.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. 


Ingredientai


420 g miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

180 g cukraus

100 g minkšto sviesto ar margarino

1/2 didelio (35 g) kiaušinio

40 g saldaus kondensuoto pieno

40 ml vandens

1 šaukštelis vanilės ekstrakto


Pabarstymui

1-2 šaukštai cukraus



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminimo eiga


  1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinį. Kondensuotą pieną sumaišykite su vandeniu, supilkite į masę. Įmaišykite kepimo miltelius ir vanilę. Trinkite masę, kol taps puri. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kelias skardas.
  3. Paruoštą tešlą padalinkite į 80 g gabaliukus, iškočiokite 40-45 cm ilgio lazdeles ir suformuokite riestainius. 
  4. Riestainius sudėkite ant skardų, apibarstykite cukrumi. 
  5. Kepkite 10-12 minučių arba kol gražiai pagels ir iškeps.


riestainis
riestainis
Asmeninio albumo nuotr.



http://www.bakingsecrets.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis