Sultingiems steikams reikės:
2 jautienos didkepsnių (rinkomės Kitchen Me firmos Black Angus didkepsnius);
ghi sviesto,
druskos, pipirų.
Kepsnio gaminimas:
* Grilinę keptuvę patepkite ghee sviestu ir stipriai įkaitinkite. Į kaitrią keptuvę dėkite kepsnį ir apkepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.
* Kepsnį pabarstykite druska ir pipirais, leiskite „pailsėti“ kelias minutes.
* Patiekite su paruoštu padažu.
Padažui reikės:
300 ml sultinio,
250 ml pomidorų pastos,
1 v.š. sojos padažo,
1 didelio svogūno,
3 skiltelių česnako,
1 a.š. garstyčių,
2 v.š. aštraus saldžiarūgščio padažo,
1 v.š. ghi sviesto,
2 v.š. kokybiško acto,
šiek tiek rudojo cukraus.
Gaminimas
* Česnaką ir svogūną pasmulkinkite ir pakepinkite ghi svieste.
* Į pakepusias daržoves sudėkite pomidorų pastą, užpilkite sultiniu, sudėkite likusius ingredientus ir vis pamaišant virkite apie 20 min., kol padažas sutirštės.