Sultingas steikas su naminiu BBQ padažu

Patiekalas labai greitas, bet kartu ir šventiškas. Kepsnius patiekiau su gausybe daržovių ir naminiu BBQ padažu.

Sultingiems steikams reikės:


2 jautienos didkepsnių (rinkomės Kitchen Me firmos Black Angus didkepsnius);

ghi sviesto,

druskos, pipirų.


Kepsnio gaminimas:


* Grilinę keptuvę patepkite ghee sviestu ir stipriai įkaitinkite. Į kaitrią keptuvę dėkite kepsnį ir apkepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.

* Kepsnį pabarstykite druska ir pipirais, leiskite „pailsėti“ kelias minutes.

* Patiekite su paruoštu padažu.


Padažui reikės:


300 ml sultinio,

250 ml pomidorų pastos,

1 v.š. sojos padažo,

1 didelio svogūno,

3 skiltelių česnako,

1 a.š. garstyčių,

2 v.š. aštraus saldžiarūgščio padažo,

1 v.š. ghi sviesto,

2 v.š. kokybiško acto,

šiek tiek rudojo cukraus.


Gaminimas


* Česnaką ir svogūną pasmulkinkite ir pakepinkite ghi svieste.

* Į pakepusias daržoves sudėkite pomidorų pastą, užpilkite sultiniu, sudėkite likusius ingredientus ir vis pamaišant virkite apie 20 min., kol padažas sutirštės.


http://lieknosbites.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis