Keptų burokėlių sriuba su pievagrybiais

Mūsų šeimoje tai viena dažniausiai verdamų sriubų.

Maždaug 3 litrams sriubos reikia 2 tikrai didelių žalių burokų, didelės morkos, jei nebūna kas nemėgsta – svogūno arba poro, keletos pievagrybių.


Burokėlius ir morkas nuskusti ir sutarkuoti stambesne tarka, na ar ta vadinama „burokine“. Svogūną susmulkinti, kelis pievagrybius – taip pat, tik stambesniais gabaliukais (didesnę dalį pievagrybių pjaustyti riekutėmis ir trumpai apkepti įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, pabaigoje padruskinant ir papipirinant).


Gerai įkaitinti keptuvę su keliais šaukštais aliejaus ir suversti visas daržoves. Keletą minučių pakepti ant didelės kaitros, nuolat pamaišant. Tada įdėti 3-4 šaukštus pomidorų padažo bei šiek tiek maltų pipirų, primažinti kaitrą, uždengti keptuvę dangčiu ir kepti, kas pora minučių pamaišant dar 10 minučių.


Tada visą turinį suversti į puodą, užpilti maždaug 2 litrais vandens, įberti druskos pagal skonį, jei turit – pusę saujelės džiovinto raudonėlio, kai užvirs – nukelti nuo viryklės, leisti „pasirpti“ 15 min. Valgant gardinti grietine ir keptais pievagrybių griežinėliais, žalumynais.


Sriuba visada gaunasi sodrios spalvos.


P.S. kartais dar paprikų miltelių, o sezono metu – žalių, taip pat patarkuotų, kaip ir burokų, dedu.

Na ir virtos bulvės neprošal.


https://www.facebook.com/megejakepeja/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis