Jums reikės:
1 1/2 stiklinės daigintų grikių granolos arba kitos Jūsų mėgstamos;
1 banano;
4 šaukštų kokosų jogurto (puikiai tinka ir graikiškas be pridėtinio cukraus);
1 šaukštelio cinamono;
4 šaukštai nerafinuoto kokosų aliejaus;
Mėgstamų uogų, vaisių, riešutų.
Gaminimo būdas:
1. Didesniame dubenyje sutrinkite bananą su šakute ir sumaišykite kartu su kokosų aliejumi;
2. Granolą pasmulkinkite ir sumaišykite kartu su bananų masę;
3. Ant didelės lėkštės suformuokite picos/pyrago padą ir 30 minučių dėkite į šaldytuvą arba 10 minučių į šaldiklį;
4. Per tą laiką pasiruokite vaisius, uogas. Jogurtą sumaišykite su cinamonu;
5. Sustingusį granolos padą tepkite jogurtu puoškite vaisiais ir uogomis.
Skanaus!
Naudinga žinoti:
Granola dažniausiai gaminama iš avižinių dribsnių ir yra paskrudinama su medumi, klevų sirupu, džiovintais vaisiais. Žinoma, granola galima gaminti iš daigintų grikių, bolivinės balandos ir gardinti datulių pasta. Tai puikus užkandis ieškantiems gardaus energijos šaltinio ar sveiko, vertingo deserto!