6–8 porcijos
Tešlai reikės:
50 g sviesto (šalto)
1 šaukšto miltelinio cukraus
0,5 šaukštelio druskos
140 g miltų
1 šaukšto kakavos
1 kiaušinio trynio
Įdarui reikės:
4 bananų
2 šaukštų sviesto
180 g karijų riešutų
Karamelei reikės:
220 g cukraus
100 g sviesto
150 ml grietinėlės (35 proc.)
Gaminame
* Krepšelis. Sviestą dubenyje sutarkuokite, suberkite miltelinį cukrų, druską, miltus, kakavą, įdėkite trynį. Viską išmaišykite ir suminkykite į kamuolį. Tada iškočiokite tešlą, ją įklokite į 25 cm skersmens kepimo skardą. Kepkite 180–200 °C orkaitėje 20–25 min. Iškeptą krepšelį palikite atvėsti ir sutvirtėti.
* Įdaras. Bananus nulupkite, supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir kepkite su įkaitintu sviestu, kol ims rusvėti, tada apverskite ir kepkite dar maždaug 2 min. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
* Karamelė. Keptuvėje ant vidutinės kaitros nemaišydami kaitinkite cukrų. Kai šis pradės lydytis, įmaišykite sviestą, galiausiai – grietinėlę. Kaitindami maišykite, kol masė taps vientisa.
* Į krepšelį sudėkite riešutus, keptus bananų griežinėlius, užpilkite atvėsintą karamelę.
***
Žurnalas „Moteris“, 2019'04
Prenumeruoti žurnalą „Moteris“ ženkliai pigiau galite čia.