Krepšelis su karamelizuotais bananais ir riešutais

Ypatingas pyragas. Abejingų neliks!

6–8 porcijos


Tešlai reikės:


50 g sviesto (šalto)

1 šaukšto miltelinio cukraus

0,5 šaukštelio druskos

140 g miltų

1 šaukšto kakavos

1 kiaušinio trynio


Įdarui reikės:


4 bananų

2 šaukštų sviesto

180 g karijų riešutų


Karamelei reikės:


220 g cukraus

100 g sviesto

150 ml grietinėlės (35 proc.)


Gaminame


* Krepšelis. Sviestą dubenyje sutarkuokite, suberkite miltelinį cukrų, druską, miltus, kakavą, įdėkite trynį. Viską išmaišykite ir suminkykite į kamuolį. Tada iškočiokite tešlą, ją įklokite į 25 cm skersmens kepimo skardą. Kepkite 180–200 °C orkaitėje 20–25 min. Iškeptą krepšelį palikite atvėsti ir sutvirtėti.


* Įdaras. Bananus nulupkite, supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir kepkite su įkaitintu sviestu, kol ims rusvėti, tada apverskite ir kepkite dar maždaug 2 min. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio.


* Karamelė. Keptuvėje ant vidutinės kaitros nemaišydami kaitinkite cukrų. Kai šis pradės lydytis, įmaišykite sviestą, galiausiai – grietinėlę. Kaitindami maišykite, kol masė taps vientisa.


* Į krepšelį sudėkite riešutus, keptus bananų griežinėlius, užpilkite atvėsintą karamelę.


***


Žurnalas „Moteris“, 2019'04


Prenumeruoti žurnalą „Moteris“ ženkliai pigiau galite čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis