4 picos
Pagrindui reikės:
500 g kvietinių miltų
2 šaukštelių druskos
2 šaukštelių cukraus
2,5 šaukštelio sausų mielių
60 ml alyvuogių aliejaus
250 ml drungno vandens
Įdarui reikės:
8 šaukštų pomidorų padažo
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
500 g pievagrybių (nuvalytų)
3 ar 4 raudonų paprikų (nuplautų)
2 skardinių (490 g) konservuotų ananasų
200 g tarkuoto kietojo sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
saujelės bazilikų
Gaminame
* Tešla. Dubenyje išmaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įpilkite vandenį, aliejų, išmaišykite ir suminkykite tešlą, kad nekibtų prie rankų. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite tešlą kilti.
* Kai ji padvigubės, padalykite į keturias dalis, iškočiokite keturis maždaug 25 cm skersmens diskus.
* Jų viršų aptepkite pomidorų padažu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite raudonėliais, sudėkite susmulkintus pievagrybius, paprikas, ananasų gabaliukus, užberkite sūrį, truputį druskos, pipirų ir pašaukite į 200–220 °C orkaitę. Kepkite maždaug 20 min.
* Iškeptas picas pagardinkite bazilikais.