Apie 15 kotletų (kiekis priklausys nuo dydžio)
200 g nevirtų grikių
1 didesnis svogūnas
1 didesnė morka
2 kiaušiniai
6 v. š. krakmolo
druska, pipirai, prieskoniai
Gaminame
* Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname.
* Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.
* Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekti galima su kokiu nors padažu, daržovėmis - kaip kam patinka. Skanaus!
P.S. Kas valgys, nežinodamas, kad kotletai iš grikių, - garantuoju, kad nesupras, iš ko jie. Jei įbersite mėsos prieskonių, tai skonis ir bus panašus į mėsą. Puikūs kotletai - lengvo skonio, greitai iškepa (juk viskas jau būna virta/kepta farše). Rekomenduoju išbandyti.