4 porcijoms:
- 500 g šviežių ančiukų kepenėlių;
- 3 česnako skiltelių;
- 1 raudonojo svogūno;
- 1 nedidelės cukinijos;
- 150 g salotų mišinio;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- 1 v. š. skysto medaus;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2-3 v. š. citrinos sulčių;
- 1 a. š. dižono garstyčių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
- Imkite platesnį daržovių skustuką ir išilgai per visą cukiniją braukite, kad gautųsi plonos juostelės. Sudėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų skystis.
- Stipriai įkaitinkite keptuvę ir dėkite po kelias cukinijos juosteles. Kepkite tol, kol apskrus iš abiejų pusių ir dėkite į lėkštę išklotą popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
- Kepenėles supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite kepenėles. Kaitrą parinkite tokią, kad kepenėlės nesitroškintų, o apskrustų ir geriausiai, kad gabalėliai nesiliestų vienas prie kito.
- Apskrudinkite iš abiejų pusių, tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, pakepkite apie 30 sekundžių, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir perdėkite į lėkštę.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus ir bus iškepę. Atidėkite į lėkštę.
- Padažui visus išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
- Lėkštėse išdėliokite salotas, per pusę perpjautus pomidoriukus, cukinijų juosteles, keptas kepenėles ir svogūną. Viską apšlakstykite paruoštu padažu.
Skanaus.