2 porcijoms:
- 100 g lapinių salotų "Kale";
- 3 nedidelių morkų;
- 2 nedidelių jaunų cukinijų;
- 240 g virtų arba konservuotų lęšių;
- ~30 g riešutų ir sėklų mišinio salotoms;
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių ir raudonėlių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite burokine tarka sutarkuotas morkas. Pakepkite keletą minučių.
- Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas paprikas ir pasmulkintas kale salotas (iš kurių patartina išimti lapkotį). Kepkite tol, kol daržovės suminkštės.
- Galiausiai sudėkite lęšius, prieskonius, išmaišykite ir pakepkite dar apie 1 min.
- Išjunkite ugnį, suberkite riešutų ir sėklų mišinį, išmaišykite ir iš karto patiekite.
Skanaus.