Purūs ir gardūs avižiniai blynai

Šįkart blynai su avižiniais dribsniais. Labai skanūs, skalsūs, rupesnės tekstūros nei įprastų miltų blynai. Su medučiu man patiko!

Patarimai, pastebėjimai. Avižinius dribsnius malkite tiek, kad būtų panašūs į rupios konsistencijos miltus. Tešlą į keptuvę dėjau 60 ml matavimo puodeliu. Iš šio kiekio gaunasi 8 blynai.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.


Asmeninio archyvo nuotr.


Ingredientai


65 g miltų

50 g stambių avižinių dribsnių

1 šaukštas cukraus

1 šaukštelis kepimo miltelių

1/2 šaukštelio sodos

1/2 šaukštelio druskos

175 ml kefyro ar pasukų

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

1 didelis kiaušinis


Gaminimo eiga


* Avižinius dribsnius ir miltus sumalkite virtuviniu kombainu, kol avižinių dribsnių konsistencija bus panaši į rupius miltus.

* Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.


Asmeninio archyvo nuotr.


* Kitame dubenyje išplakite kefyrą, vanilę, aliejų ir kiaušinį. Viską supilkite į sausų produktų mišinį ir išmaišykite. Nepermaišykite.

* Kepkite blynus karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai paruduos.

* Tiekite su klevų sirupu ar medumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis