Apie 20 sausainių
180-200 g varškės (pakelis) 5-9%
100 g sviesto arba margarino
75 g cukraus
170-200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
įdarui - cukraus
Gaminame
* Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės. 180 g miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą. Jei limpa prie rankų, įberiame dar miltų tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.
* Iškočiojame apie 2-3 mm. storio lakštą ir supjaustome 8 x 8 cm. kvadratėliais. Ant kiekvieno į vidurį beriame 1 а. š. cukraus. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti". Dedame ant kepimo popieriaus nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol gražiai pagelsta. Skanaus!