Ingredientai:
200 g minkšto sviesto arba margarino
2 v.š. majonezo
stiklinė cukraus (200 ml)
žiupsnelis druskos
350-400 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
apie 300 ml džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi
Gaminame
* Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame majonezą, paplakame. Sudedame minkštą sviestą ir išplakame iki vientisos masės. Beriame kepimo miltelius, po truputį miltus, kol galėsime minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų.
* Imame 1/3 tešlos, padaliname tą gabaliuką į 3 dalis ir dedame į šaldymo kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą iškočiojame arba tiesiog rankomis paskirstome ant kepimo popieriaus per visą orkaitės skardą. Aptepame džemu. Ant viršaus stambia tarka sutarkuojame iš kameros išimtus tešlos gabaliukus.
* Kepame 190°C orkaitėje apie 20 min. (arba kol gražiai) parus. Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžiame atvėsti. Skanaus!