Šis troškinys idealiai tiks stebintiems savo mitybos racioną. Perlinės kruopos turi daug skaidulinių medžiagų ir gali sumažinti diabeto bei širdies ligų riziką, be to, yra be galo sočios, todėl mažina alkio jausmą.
Jums reikės (*4 asmenims):
250 g perlinių kruopų;
200 g lęšių (išmirkytų ir išvirtų, tinka ir konservuoti ar garuose ruošti);
2 nedidelių svogūnų;
2 skiltelių česnako;
3 vidutinio dydžio morkų;
4 pomidorų;
1 šaukštelio ciberžolės;
1 šaukšto džiovinto baziliko;
1 šaukštas provanso žolelių;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Perlines kruopas nuplauname (galima ir pamirkyti kelias valandas) ir išverdame.
2. Svogūnus kartu morkomis, česnakais ir svogūnais pakepiname keptuvėje;
3. Į perlines kruopas supilame pakepintus, svogūnus, morkas, česnakus, paruoštus lęšius ir troškiname apie 7 minutes nedideliame vandens kiekyje;
4. Pabaigoje sudedame prieskonius ir supjaustytus kubeliais pomidorus. Troškiname dar kelias minutes. Gardiname žaliomis petražolėmis :)
Nepamirškite lęšius virti nesūdytame vandenyje, kaip ir kitus ankštinius!
Skanaus.