Jums reikės (*4 asmenims):
250 g perlinių kruopų;
200 g lęšių (išmirkytų ir išvirtų, tinka ir konservuoti ar garuose ruošti);
2 nedidelių svogūnų;
2 skiltelių česnako;
3 vidutinio dydžio morkų;
4 pomidorų;
1 šaukštelio ciberžolės;
1 šaukšto džiovinto baziliko;
1 šaukštas provanso žolelių;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Perlines kruopas nuplauname (galima ir pamirkyti kelias valandas) ir išverdame.
2. Svogūnus kartu morkomis, česnakais ir svogūnais pakepiname keptuvėje;
3. Į perlines kruopas supilame pakepintus, svogūnus, morkas, česnakus, paruoštus lęšius ir troškiname apie 7 minutes nedideliame vandens kiekyje;
4. Pabaigoje sudedame prieskonius ir supjaustytus kubeliais pomidorus. Troškiname dar kelias minutes. Gardiname žaliomis petražolėmis :)
Nepamirškite lęšius virti nesūdytame vandenyje, kaip ir kitus ankštinius!
Skanaus.