Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos! Labai patiko ne tik skonis, bet ir tai, kad tereikia suberti produktus į kepimo skardą! Kas sakote, kad nemokate ar nemėgstate kepti pyragų, šį tikrai iškepsite be jokio vargo!
20 cm. apvaliai kepimo formai
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė
Reikės:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
2/3 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
5-7 nedideli obuoliai
100 gr. sviesto
1 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos
Gaminame
Dubenyje sumaišome visus sausus produktus. Obuolius sutarkuojame burokine trintuve, sumaišome su cinamonu. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Beriame 1/3 sauso mišinio, dedame sluoksnį obuolių, vėl pabarstome sauso mišinio ir t.t. paskutinis sluoksnis turi būti sauso mišinio. Ant viršaus išdėliojame sviestą, supjaustytą mažais gabaliukais. Kepame 190° orkaitėje apie 30-40 min., viršus turi gražiai paruduoti. Iškeptą visiškai atvėsiname. Skanaus pyrago :)
P.S. Labai neįprasto skonio pyragas - traškus, drėgnas, saldus. Man trūko tik kaušelio ledų.