Obuolių pyragas (be kiaušinių)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu.

Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos! Labai patiko ne tik skonis, bet ir tai, kad tereikia suberti produktus į kepimo skardą! Kas sakote, kad nemokate ar nemėgstate kepti pyragų, šį tikrai iškepsite be jokio vargo!


20 cm. apvaliai kepimo formai

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė


Reikės:


1 stiklinė miltų

1 stiklinė manų kruopų

2/3 stiklinės cukraus

1 a.š. kepimo miltelių

5-7 nedideli obuoliai

100 gr. sviesto

1 a.š. cinamono

žiupsnelis druskos


Gaminame


Dubenyje sumaišome visus sausus produktus. Obuolius sutarkuojame burokine trintuve, sumaišome su cinamonu. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Beriame 1/3 sauso mišinio, dedame sluoksnį obuolių, vėl pabarstome sauso mišinio ir t.t. paskutinis sluoksnis turi būti sauso mišinio. Ant viršaus išdėliojame sviestą, supjaustytą mažais gabaliukais. Kepame 190° orkaitėje apie 30-40 min., viršus turi gražiai paruduoti. Iškeptą visiškai atvėsiname. Skanaus pyrago :)


P.S. Labai neįprasto skonio pyragas - traškus, drėgnas, saldus. Man trūko tik kaušelio ledų.


http://aj-receptai.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis