Tortas „Juodasis miškas“

Saldus, šlapias tortas „Juodasis miškas“ su šokoladiniu biskvitu, grietinėlės kremu ir vyšniomis.


Patarimai, pastebėjimai. Tortas saldus, man norėtųsi ne tokio saldaus. Kitąkart dėčiau mažiau cukraus į vyšnias.

Vyšnias su krakmolu pakaitinkite, kol sutirštės. Po užvirimo ir kaitinimo 2-3 minutes, kol sutirštės, nekaitinkite dar labai ilgai, nes gali vėl suskystėti. Aš per trumpai šiek tiek pakaitinau, nesutirštėjo iki galo. Buvo skystoka. Nekartokit mano klaidų. 


Sulaistymui naudojau tik nuo vyšnių atlikusias sultis, alkoholio nedėjau. Jei norite, galite naudoti. Laistykite saikingai, nes vyšnios ir taip priduos drėgmės.



tortas
tortas
Asmeninio albumo nuotr.



Tortą surinkinėjau ne formoje, o iš karto ant serviravimo lėkštės ir pasigailėjau, nes užtrukau žymiai ilgiau nei tą patį būčiau dariusi formoje. Tepiau, tepiau, lyginau, lyginau tortą, kad kreivas nebūtų ir atrodė, kad galo nebus. Geriau sutepti formoje, palaikyti trumpam, išimti, aptepti visą tortą ir puošti.


Naudojau pusę šaldytų vyšnių, pusę iš kompoto. Vyšnias sudėjau į sietelį, kad nuvarvėtų sultys, o sultys vėliau panaudojau toliau gaminimui ir laistymui.


Sudėtingumas. Reikia pasistengti.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, galbūt kartosiu.


Ingredientai

20 cm skersmens apvaliai torto formai

1 puodelis - 250 ml


Torto biskvitams

200 g miltų

1/2 puodelio (125 ml) kakavos

1 šaukštelis kepimo miltelių

1/2 šaukštelio sodos

Žiupsnelis druskos

250 g cukraus

2 kiaušiniai

1/3 puodelio (80 ml) bekvapio aliejaus

2/3 puodelio (165 ml) pasukų ar kefyro

1 šaukštelis vanilės ekstrakto


Vyšnių įdarui

500 g šaldytų arba iš kompoto vyšnių

1 puodelis cukraus

1/4 puodelio (60 ml) krakmolo

1/2 puodelio (125 ml) vyšnių sirupo, sulčių


Kremui

750 ml grietinėlės

1/3 puodelio (80 ml) cukraus pudros

1 šaukštelis vanilės ekstrakto


Sulaistymui

1/4 puodelio (60 ml) vyšnių sulčių

2 šaukštai romo (nebūtinai)



tortas
tortas
Asmeninio albumo nuotr.



Gaminimo eiga


  1. Į dubenį persijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą. Suberkite druską ir cukrų, gerai išmaišykite.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, vanilę, pilkite aliejų, kefyrą , viską sumaišykite.
  3. Kiaušinių plakinį pamažu supilkite į miltus ir maišykite, kol viskas susimaišys.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm kepimo formas. 
  5. Tešlą lygiai padalinkite tarp kepimo formų. 
  6. Kepkite apie 20-25 minutes arba kol medinis pagaliukas įsmeigtas į biskvito centrą liks sausas ir švarus.
  7. Biskvitus 5 minutes palikite formose, tuomet išimkite, atsargiai nulupkite kepimo popierių ir perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. Kai atvės, kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau.
  8. Vyšnias sudėkite į sietelį, pakabinkite ant dubens, kad nuvarvėtu skystis. Tada vyšnias sudėkite į puodą, užpilkite cukrų. Į puodelį įpilkite 1/2 puodelio vyšnių sulčių ir sumaišykite jį su krakmolu. Taip ištirpintą krakmolą supilkite į vyšnias, užvirkite ir pavirkite 2-3 minutes, kol sutirštės. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.
  9. Kremui grietinėlę plakite su cukraus pudra ir vanile iki standumo. 1 1/2 puodelio kremo atsidėkite torto puošimui.
  10. Surinkite tortą. Ant serviravimo lėkštės dėkite biskvitą, sulaistykite sirupu, tepkite kremo, dėkite vyšnių įdaro. Dėkite kitą biskvitą, sulaistykite sirupu, tepkite kremo ir dėkite vyšnių įdaro. Taip formuokite, kol sutepsite visus biskvitus. Tortą aptepkite kremu, o 1/4 dalį vyšnių pasilikite paskutiniam, viršutiniam sluoksniui.
  11. Torto šonus apibarstykite biskvito trupiniais. Likusį kremą sudėkite į vienkartinį konditerinį maišelį su gėlytės antgaliu ir išspauskite papuošimus ant torto viršaus (nepalikite tarpų tarp gėlyčių). Į vidurį supilkite likusias vyšnias.
  12. Tortą statykite į šaldytuvą bent 5-8 valandoms arba nakčiai. 


http://www.bakingsecrets.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis