22 cm. apvaliai formai
Tešlai:
3 obuoliai
75 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
130 g varškės, pertrintos per sietelį
160 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Pyrago viršui:
30 g sviesto
40 g cukraus
Gaminame
Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos. Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius. Kepame 180°C orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs. Atvėsiname. Skanaus.