Itin skanūs lietiniai blynai
Receptas visiems, kurie mėgsta lietinius… ir tiems, kam pirmas blynas visada prisvyla. Garantuoju, kad šį kartą Jums pavyks!
Pagaminti labai lengva, o blyneliai gaunasi plonyčiai, su apskrudusiais krašteliais, kvepiantys ir visai neriebalingi. Galima kepti ir visai be aliejaus. Aš šio recepto nekeisčiau į jokį kitą.
Reikės:
3 kiaušinių;
220 ml pieno;
160 ml miltų;
1,5 v.š. ištirpinto sviesto;
1,5 v.š. cukraus (jei norite nesaldžių lietinių, nedėkite);
žiupsnelio druskos.
Gaminame
* O dabar linksmiausia dalis. Visus produktus sudedame į gilų indą ir iki vientisos masės suplakame elektriniu trintuvu (tuo, kuriuo triname sriubas). Kelias minutes tešlai leidžiame pailsėti ir gerai įkaitiname keptuvę.
* Temperatūrą sumažiname iki vidutinės ir liejame po šaukštą tešlos. Paskirstome ją po visą keptuvę ir po kelias minutes kepame iš abiejų pusių. Jei keptuvė nepadengta teflonu, ar šiaip labai lipni, tai retkarčiais ją patepame aliejumi suvilgytu skudurėliu.
Paprasta, ar ne?
Avižinių dribsnių blynai
Pasvarstykime ir apie sveikesnes blynų alternatyvas, kuriose nebūtų rafinuotų ir sveikatai nepalankių produktų. Pasigaminkite blynus be rafinuoto cukraus, baltų miltų ir tik iš augalinės kilmės ingredientų! Garantuoju, kad patiks visiems šeimos nariams ir net didžiausiems blynų ekspertams! Yra vienas pašalinis poveikis, kad vieną kartą pabandžius negali sustot.
Jums reikės:
1 stiklinės augalinio pieno;
⅓ stiklinės avinžirnių skysčio - aquafaba(naudojau konservuotų avinžirnių) arba 1 kiaušinis;
1,5 stiklinės pilno grūdo speltos miltų;
0,5 stiklinės avižinių dribsnių;
3 šaukštai klevų sirupo;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
Šiek tiek druskos ir cinamono.
1. Avinžirnių skystį išplakti iki putų ir jį supilti klevų sirupą, pieną;
2. Atskirame dubenyje sumaišyti sausus ingredientus ir ant viršaus supilti avinžirnių skystį;
3. Viską gerai išmaišyti ir kepti įkaitintoje, kokosų aliejumi išteptoje keptuvėje. Tiekti su vaisiais, uogomis, kokosų drožlėmis, uogiene.
Gardieji žemaičių blynai
Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.
Reikės:
- 15 vidutinio dydžio bulvių;
- 2 kiaušinių;
- 3 v.š. miltų;
- 3 v.š. krakmolo;
- 1 a.š. druskos;
įdarui:
- 300g kalakutienos faršo;
- 1 svogūno;
- druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
- 150g grietinės;
- 150g pieno;
- 1 v.š. sviesto;
- 1 a.š. miltų;
- 1 skiltelės česnako;
- šv. krapų.
Gaminame
1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.
2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skanaus.
Daržovių blyneliai be baltų miltų
Blynų įvairovei nėra galo. Vienus tokius su daržovėmis labai mėgstu, tad dalinuosi ir su jumis. Šiems blyneliams galima naudoti daugumą jūsų mėgstamų daržovių, o ir jų dėti tiek, kiek skanu jums ir tiems, kuriuos vaišinsite.
Reikės
Avižinių miltų (aš tiesiog sumalu kavamale avižinius dribsnius),
2 v.š. kukurūzų miltų,
augalinio pieno (galima keisti įprastu),
kiaušinio,
1 v.š. aliejaus,
daržovių: mėlynojo svogūno, cukinijos galiuko, 1 pomidoro (ar kitų jūsų mėgstamų daržovių).
Gaminame
* Kiaušinį išplakite su aliejumi ir šlakeliu pieno bei truputėliu druskos.
* Įmaišykite porą šaukštų kukurūzų miltų, o toliau po šaukštą dėkite avižinius miltus tol, kol pasieksite tirštoką konsistenciją.
* Supjaustykite svogūną plonais griežinėliais, pomidorą ir cukiniją kubeliais, įmaišykite į tešlą.* Kepkite nedidelius blynelius nedideliame kiekyje ghi sviesto, kol parusvės.
Bulviniai blynai su varške
Reikės:
500 g nuluptų bulvių,
1 kiaušinio,
1 šaukšto miltų,
1 svogūno galvutės,
2 česnakų skiltelių,
1 šaukšto avižinių dribsnių,
aliejaus (kepti),
žiupsnelio druskos (arba bulvių prieskonių) ir juodųjų pipirų.
Padažui paruošti:
300 g grūdėtos varškės,
350 g natūralaus jogurto,
1 šaukštelio kapotų šviežių krapų,
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
* Bulves stambiai sutarkuokite. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, sumaišykite su bulvėmis. Įmaišykite kiaušinį, avižinius dribsnius, miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Iš tešlos suformuokite blynus ir iškepkite keptuvėje.
* Paruoškite padažą – grūdėtą varškę sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pasūdykite ir įberkite šviežių krapų.
Patarimas. Prie bulvinių blynų itin tinka grūdėtos varškės padažas. Natūralų jogurtą galima pakeisti kefyru arba grietine (10 proc. riebumo). Dėl sudėtyje esančių avižinių dribsnių blynai yra akyti. Jeigu nedėsite avižinių dribsnių, skonis visiškai nepasikeis, tik reikės šiek tiek daugiau miltų. Blynus galima valgyti vienus arba kaip garnyrą prie kepsnio.