Humusą dažnai perku parduotuvėje, tačiau yra viena problema - parduotuvinio humuso skonis man nelabai patinka dėl rūgštumo ir sūrumo disbalanso. Man jis per rūgštus ir nepakankamai sūrus, todėl namuose gamintas humusas geriausia išeitis: pasidarai pats tokį, kokio nori.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau daug kartų.
Patarimai, pastebėjimai. Koreguokite proporcijas pagal savo skonio gamą: jei mėgstate rūgščiau, daugiau citrinos sulčių; sūriau - druskos; 'macniau' (aitriau) - Tahini pastos, kumino, česnako.
Aš dažniausiai humusą tepu ant skrudintos duonos, bet puikiai tinka su tortilijos traškučiais, agurkais, morkomis ar kitomis daržovėmis.
Dėl grožio užbarsčiau maltos paprikos.
Ingredientai
1 skardinė (400 g) konservuotų avinžirnių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai 'Tahini' pastos
1 česnako skiltelė, smulkinta
1/2 citrinos sulčių arba pagal skonį
1/2 šaukštelio malto kumino
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
- Avinžirnius nukoškite ir perliekite vandeniu (nuplaukite).
- Viską sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košės konsistencijos.