Paprastas ir greitai pagaminamas humuso receptas

Sveikiems ir lengviems pusryčiams ar užkandžiui.

Humusą dažnai perku parduotuvėje, tačiau yra viena problema - parduotuvinio humuso skonis man nelabai patinka dėl rūgštumo ir sūrumo disbalanso. Man jis per rūgštus ir nepakankamai sūrus, todėl namuose gamintas humusas geriausia išeitis: pasidarai pats tokį, kokio nori. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau daug kartų.



Asmeninio albumo nuotr.



Patarimai, pastebėjimai. Koreguokite proporcijas pagal savo skonio gamą: jei mėgstate rūgščiau, daugiau citrinos sulčių; sūriau - druskos; 'macniau' (aitriau) - Tahini pastos, kumino, česnako.


Aš dažniausiai humusą tepu ant skrudintos duonos, bet puikiai tinka su tortilijos traškučiais, agurkais, morkomis ar kitomis daržovėmis. 


Dėl grožio užbarsčiau maltos paprikos. 


Ingredientai


1 skardinė (400 g) konservuotų avinžirnių

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 šaukštai 'Tahini' pastos

1 česnako skiltelė, smulkinta

1/2 citrinos sulčių arba pagal skonį

1/2 šaukštelio malto kumino

Druskos, pipirų pagal skonį



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminimo eiga


  1. Avinžirnius nukoškite ir perliekite vandeniu (nuplaukite). 
  2. Viską sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košės konsistencijos. 


http://www.bakingsecrets.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis