Traški žuvies filė, kepta orkaitėje

Susigriebiau, kad senai žuvis karaliavo mano virtuvėje. Idealu, jei nusipirksite šviežios file, bet puikiai tiks ir šaldyta, kurią būtinai palikite natūraliai atšilti ir gerai nusausinkite.

Reikės:


  • 1 kg baltos žuvies file (pvz. pangasijos, menkės ir pan., naudojau šamo file);
  • 2 kiaušinių;
  • 4 forminio batono riekelių;
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;

padažui:

  • 4 v.š. majonezo;
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • citrinos sulčių;
  • saujelės pjaustytų šv.petražolių.



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


  1. Batono riekeles sudėkite į blenderį ir sumalkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir palikite atvėsti. Tuomet sumaišykite su aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais.
  2. Žuvies file supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį voliokite į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlius ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabalėlių dydžių).
  3. Padažui skirtus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir patiekite prie žuvies.

Skanaus.


http://oditele.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis