Pati tešla nėra saldi, o obuolinis pyrago įdaras - labai kvapnus, skanus, tinkamo saldumo.
Patarimai, pastebėjimai. Cukraus dėjau viso 2 šaukštus: vieną įmaišiau į obuolius, o kitą apibarsčiau viršų. Man užteko. Jei obuoliai rūgštesni, į įdarą cukraus dėkite šaukštu daugiau.
Apelsinų žievelė nėra būtina, bet čia puikiai tinka. Prideda ir kvapo, ir skonio.
Apskritimą išpjoviau uždėjusi 26 cm skersmens keptuvės dangtį.
Tešlą naudojau pirktinę. Kokia tešla? Trapi tešla tartoms, krepšeliams, nesaldi. Prisegu nuotrauką, nes žinau, jog tikrai bus tokių klausimų kaip 'mėlyna ar žalia pakuotė'. Jei tokios nerandate pirkti, galite pasigaminti patys. Turiu tešlos receptą čia. Tešlą truputį pakočiojau ir sunaudojau maždaug pusę pakuotės.
Kitą kartą tešlą kočiočiau iškart ant kepimo popieriaus arba tešlos apskritimą perkelčiau ant jo dar prieš dedant įdarą. Nereikės po to įdaryto pyrago perkelti nuo stalo ant skardos. Išvengsite nesklandumų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
1 puodelis - 250 ml
1 pakuotė trapios tešlos (tešlos receptas čia)
2 puodeliai šviežių obuolių, nuluptų ir pjaustytų kubeliais
2-3 šaukštai cukraus
1 šaukštas miltų
1/2 apelsino žievelės, tarkuotos
1/2 šaukštelio cinamono
Aptepimui
Šlakelis pieno
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
- Dubenyje sumaišykite 1-2 šaukštus cukraus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo), miltus, apelsinų žievelę ir cinamoną. Sukrėskite obuolius ir viską išmaišykite.
- Tešlą iškočiokite ir išpjaukite 26 cm skersmens apskritimą. Ant tešlos centro paskleiskite obuolių masę. Palikite maždaug 5 cm kraštus nepadengtus obuoliais. Tešlos kraštus gražiai užlenkite. Ant obuolių užbarstykite dar šaukštą cukraus, o tešlos kraštus aptepkite pienu.
- Kepkite 25-30 minučių, kol gražiai apskrus.
- Atvėsinkite 20 minučių prieš pjaustant.