Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu

(1)

Spurgytės skanios, ypač skanu valgyti prie arbatos, jaučiasi konsensuoto pieno skonis.

Iš savo patirties galiu patarti, kad reikia atsargiai į tešlą dėti miltus ir jų nepadauginti. Formuojant spurgytes, tešla turi likti lipni ir minkšta. Galima formuoti dviem šlapiais šaukštais, arba sudrėkintomis vandeniu rankomis.


Reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno;
  • Apie 600 ml miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Bekvapio aliejaus virimui;
  • Cukraus pudros.



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


* Kiaušinius gerai suplakame su kondensuotu pienu, viskas turi būti kambario temperatūros. Sudedame kepimo miltelius, po truputį beriame miltus ir maišome tešlą. Pastatome į šaldytuvą, kelias valandas „pailsėti“.


* Aliejų gerai įkaitiname, tada nustatome vidutinę kaitrą. Drėgnomis rankomis, arba šaukštais formuojame spurgytes ir verdame aliejuje. Popieriuniu rankšluosčiu nusausiname riebalus, pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.


Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis