Iš savo patirties galiu patarti, kad reikia atsargiai į tešlą dėti miltus ir jų nepadauginti. Formuojant spurgytes, tešla turi likti lipni ir minkšta. Galima formuoti dviem šlapiais šaukštais, arba sudrėkintomis vandeniu rankomis.
Reikės:
- 4 kiaušinių;
- 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno;
- Apie 600 ml miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Bekvapio aliejaus virimui;
- Cukraus pudros.
Gaminame
* Kiaušinius gerai suplakame su kondensuotu pienu, viskas turi būti kambario temperatūros. Sudedame kepimo miltelius, po truputį beriame miltus ir maišome tešlą. Pastatome į šaldytuvą, kelias valandas „pailsėti“.
* Aliejų gerai įkaitiname, tada nustatome vidutinę kaitrą. Drėgnomis rankomis, arba šaukštais formuojame spurgytes ir verdame aliejuje. Popieriuniu rankšluosčiu nusausiname riebalus, pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.
Skanaus, Gabrielė