Šokoladinis maskarponės tortas su kava

Nuostabaus skonio, „šlapias“, turtingo skonio tortas. Jame persipina sodrus šokolado ir gaivus maskarponės-grietinėlės kremo skoniai. Biskvitai išeina gana ploni, tad mėgstantys torte daugiau biskvito galite jį kepti iš daugiau kiaušinių.

22 cm. apvaliai formai


Biskvitai:


4 kiaušiniai

100 gr. cukraus

100 gr. miltų

30 gr. kakavos

1 a.š. kepimo miltelių


Maskarponės kremui:


500 gr. maskarponės

500 ml. grietinėlės 36%

3-4 v.š. cukraus


Šokoladiniam kremui:


200 gr. juodo šokolado

100 ml. grietinėlės

30 gr. sviesto

5 gr. želatinos

20 ml. šalto vandens


Biskvitų sulaistymui:


stiprios saldžios kavos



Asmeninio albumo nuotr.



Biskvitai. Kiaušinius su cukrumi plakame 7-10 min. mikseriu, kol masė padidėja 3 kartus ir tampa grietinės tirštumo. Labai atsargiai šaukštu įmaišome miltus, kakava ir kepimo motelius. Masė turi išlikti puri. Pilame į kepimo formą, kepame apie 25-30 min. 180°C orkaitėje. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir ilgu peiliu perpjauname į 4 lakštus.


Maskarponės kremas. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai šaukštu sumaišome su maskarpone.


Šokoladinis kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Šokoladą su sviestu ištirpiname ant mažos ugnies (dar geriau - ant vandens garų vonelės). Kai šokoladas išsilydo, supilame želatiną ir maišome, kol ištirpsta. Šokoladinę masę atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo ir šaukštu atsargiai įmaišome į šokoladinę masę. Pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.


Torto surinkimas. Į lėkštę dedame kepimo formos žiedą. Maskarponinį kremą padaliname maždaug į 3 dalis - 2 dalys biskvitų pertepimui, 1 dalis papuošimui. Dedame pirmą biskvitą, sulaistome kava, dedame maskarponės kremo. Antrą biskvitą laistome kava, supilame visą šokoladinį kremą. Vėl dedame biskvitą ir maskarponinį kremą. Uždedame likusį biksvito lakštą ir negausiai sulaistome jį kava. Palaikome tortą šaldytuve, kol sustingsta. Tuomet papuošiame likusiu kremu pagal savo fantazijas. Skanaus torto!


http://aj-receptai.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis