Šiuos roksus kepam kartu su dukra. Man tereikia pasakyti kas po ko, ir penkiametė pati viską padaro. Jei sugeba penkių metų vaikas, sugebėsit ir Jūs!
Patarimai, pastebėjimai. Apibarstymui naudojau 'Demerara' cukrų. Jei neturite, tiks bet koks kitas cukrus. Miltus naudojau specialius kepiniams jau maišytus su kepimo milteliais ir soda, todėl nieko papildomai nereikia. Jei tokių miltų neturite, galite patys susimaišyti. Proporcijos čia. Džiovintų vaisių mišinį pirkau iš parduotuvės. Čia UK jų pilnos parduotuvės. Sudėtis: razinos, cukatai ir pan. Jei neturite, tiks ir vien razinos.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Labai skanu, kartosiu. Netrūksta absoliučiai nieko. Skonis tobulas, kvapas nuo prieskonių taip pat. Plutelė su cukraus kristalais - traški. Mmmm. Kepiau daug kartų.
Ingredientai
10 roksų pagaminti reikės
225 g miltų kepiniams
1/2 šaukštelio maltų prieskonių mišinio (tokio kaip cinamono, imbiero, muskato ir pan.)
1/4 šaukštelio malto imbiero miltelių
Žiupsnelis druskos
85 g nesūdyto sviesto, šalto ir pjaustyto kubeliais
85 g smulkaus cukraus
100 g džiovintų vaisių mišinio
1 vidutinio kiaušinio
2 šaukštai pieno
1 šaukštas cukraus 'Demerara' pabarstymui
Gaminimo eiga
- Miltus, prieskonius, druską persijokite.
- Sudėkite supjaustytą šaltą sviestą.
- Miltus ir sviestą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupininė masė.
- Įmaišykite cukrų ir džiovintus vaisius.
- Ąsotėlyje suplakite kiaušinį ir pieną.
- Supilkite kiaušinių-pieno mišinį į miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Šaukštu ant kepimo formų dėkite tešlą (kepimo formas išklokite kepimo popieriumi). Tešlos viršų apibarstykite cukrumi.
- Kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje (180 C orkaitėje su ventiliatoriumi) 12-15 minučių arba kol gražiai paruduos ir sutvirtės.
- Atvėsinkite ant grotelių.