Škotiški roksai

Šiandien Jums atnešu paprastą, bet neprastą receptą. Maždaug kaip visada! Pastangų daug nereikės, laiko taip pat, o skonis - 10 balų.

Šiuos roksus kepam kartu su dukra. Man tereikia pasakyti kas po ko, ir penkiametė pati viską padaro. Jei sugeba penkių metų vaikas, sugebėsit ir Jūs! 


Patarimai, pastebėjimai. Apibarstymui naudojau 'Demerara' cukrų. Jei neturite, tiks bet koks kitas cukrus. Miltus naudojau specialius kepiniams jau maišytus su kepimo milteliais ir soda, todėl nieko papildomai nereikia. Jei tokių miltų neturite, galite patys susimaišyti. Proporcijos čia. Džiovintų vaisių mišinį pirkau iš parduotuvės. Čia UK jų pilnos parduotuvės. Sudėtis: razinos, cukatai ir pan. Jei neturite, tiks ir vien razinos. 



roksai
roksai
Asmeninio albumo nuotr.



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Labai skanu, kartosiu. Netrūksta absoliučiai nieko. Skonis tobulas, kvapas nuo prieskonių taip pat. Plutelė su cukraus kristalais - traški. Mmmm. Kepiau daug kartų. 


Ingredientai

10 roksų pagaminti reikės


225 g miltų kepiniams

1/2 šaukštelio maltų prieskonių mišinio (tokio kaip cinamono, imbiero, muskato ir pan.)

1/4 šaukštelio malto imbiero miltelių

Žiupsnelis druskos

85 g nesūdyto sviesto, šalto ir pjaustyto kubeliais

85 g smulkaus cukraus

100 g džiovintų vaisių mišinio

1 vidutinio kiaušinio

2 šaukštai pieno

1 šaukštas cukraus 'Demerara' pabarstymui



roksai
roksai
Asmeninio albumo nuotr.



Gaminimo eiga


  1. Miltus, prieskonius, druską persijokite. 
  2. Sudėkite supjaustytą šaltą sviestą.
  3. Miltus ir sviestą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupininė masė.
  4. Įmaišykite cukrų ir džiovintus vaisius.
  5. Ąsotėlyje suplakite kiaušinį ir pieną. 
  6. Supilkite kiaušinių-pieno mišinį į miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  7. Šaukštu ant kepimo formų dėkite tešlą (kepimo formas išklokite kepimo popieriumi). Tešlos viršų apibarstykite cukrumi.
  8. Kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje (180 C orkaitėje su ventiliatoriumi) 12-15 minučių arba kol gražiai paruduos ir sutvirtės.
  9. Atvėsinkite ant grotelių.


http://www.bakingsecrets.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis